Εφαρμογή μονωμένων μπότες υψηλής τάσης, ταξινόμηση της ονομαστικής πίεσης και προφυλάξεις

- Nov 15, 2018-

Εφαρμογή μονωμένων μπότες υψηλής τάσης, ταξινόμηση της ονομαστικής πίεσης και προφυλάξεις


Εφαρμογή μπότες με μόνωση υψηλής τάσης


Οι μονωτικές μπότες υψηλής τάσης χρησιμοποιούνται κυρίως ως βοηθητικά εργαλεία ασφαλείας για ηλεκτρολόγους σε εξοπλισμό υψηλής τάσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικός εξοπλισμός ασφαλείας κάτω από 1kV. Το προϊόν υιοθετεί μεταλλική πλάκα αντιδιαβρωτικής προστασίας, όπως το μεσαίο μαξιλάρι, το χαλύβδινο αντιδιαβρωτικό εσωτερικό περιτύλιγμα, και ο τύπος της μπότας είναι σύμφωνος με την αρχή της μηχανικής του ανθρώπινου σώματος. Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, αντοχή στην ευκαμψία, αντοχή στη γήρανση, ισχυρή αντοχή στο νερό, προηγμένη τεχνολογία, άνετη φθορά και άνετη κίνηση. Χαρακτηριστικά, μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά μια ποικιλία από πράγματα από το μαχαίρωμα των πέλματος των ποδιών, προστατεύοντας την ασφάλεια των ποδιών. Ισχύει για εξόρυξης, πυροπροστασίας, εργοστασίων, κατασκευών, δασοκομίας και άλλων τμημάτων.


Υψηλής τάσης μπότες αντοχή ταξινόμηση πίεση


Το νέο πρότυπο ορίζει ότι τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες. Ως διευθυντής ασφάλειας εργασίας, αυτό πρέπει να γίνει σαφώς κατανοητό. Συχνά, μερικοί διαχειριστές με ανεπαρκείς ηλεκτρικές γνώσεις πιστεύουν λανθασμένα ότι τα παπούτσια μόνωσης 6KV ή τα παπούτσια μόνωσης πανιά 5KV, το εύρος εφαρμογής είναι 6KV ή 5KV περιβάλλον, το οποίο είναι πολύ λάθος. Στη διαχείριση της ηλεκτρικής ασφάλειας, τα εργαλεία μόνωσης χωρίζονται σε βασικά εργαλεία ασφαλείας και βοηθητικό εξοπλισμό ασφαλείας. Ο λεγόμενος βασικός εξοπλισμός ασφαλείας αναφέρεται σε εξοπλισμό ασφαλείας με επαρκή μόνωση για να αντέχει την ηλεκτρική τάση εφαρμογής, όπως ράβδους μόνωσης, μονωτικούς σφιγκτήρες και μονωτικούς πίνακες (σκάλες). Τα βοηθητικά εργαλεία ασφαλείας δεν επαρκούν για να αντέξουν την ηλεκτρική τάση λειτουργίας. Σε ηλεκτρικές εργασίες, ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας (όπως μονωτικά χαλάκια, μονωμένα παπούτσια) δεν μπορεί να αγγίξει τα ενεργά μέρη. Αλλά μπορεί να αποτρέψει την επίδραση της βηματικής τάσης στο ανθρώπινο σώμα. Τα μονωτικά παπούτσια και παπούτσια μονωτικών υφασμάτων χρησιμοποιούνται κυρίως ως βοηθητικά εργαλεία ασφαλείας κάτω από τη συχνότητα ισχύος 1000V.


Τα επίπεδα τάσης μπορούν γενικά να χωριστούν σε: μπότες μόνωσης 6kv, μονωμένες μπότες 20kv, μονωμένες μπότες 25kv και μονωμένες μπότες 35kv. Χρήση σε περιβάλλοντα που προσαρμόζονται σε διαφορετικά επίπεδα τάσης.


Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου προτύπου, το πάχος της εξωτερικής σόλας του υποδήματος ηλεκτρικής μόνωσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 4 mm και το πάχος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 6 mm όταν το σχέδιο δεν μπορεί να μετρηθεί. Στην τρέχουσα αγορά, συχνά συμβαίνει το φαινόμενο της αντικατάστασης των υποδημάτων με μόνωση εργασίας με τις σόλες της ζωής. Είναι το παχύτερο μέρος της σόλας και είναι μικρότερο από 6 mm. Το επάνω ή το πέλμα των μονωμένων παπουτσιών που αγοράζει η εταιρεία πρέπει να έχει τυποποιημένο αριθμό, τύπο μόνωσης και τιμή τάσης. Οι εταιρείες πρέπει επίσης να κατανοήσουν τα προσόντα των κατασκευαστών.


Το μήκος της εξωτερικής σόλας φθοράς της σόλας των παπουτσιών ηλεκτρικής μόνωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10mm. η μείωση της φθοράς των παπουτσιών πανί ηλεκτρικής μόνωσης δεν είναι μεγαλύτερη από 1.4cm3. η μείωση της φθοράς των 15kv και των ηλεκτρικών μπότες από μόνωση δεν είναι μεγαλύτερη από 1.0cm3. η φθορά των ηλεκτρικών μονωτικών μπότες καουτσούκ των 20kv και άνω Η μείωση δεν είναι μεγαλύτερη από 1,9cm.


Το νέο πρότυπο GB12011-2000 για ηλεκτρικές μπότες έχει κάνει συγκεκριμένες διατάξεις από την παραγωγή, τη συσκευασία, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη χρήση. Όχι μόνο περιορίζει τον κατασκευαστή να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα, αλλά και θέτει νέες απαιτήσεις για τους χρήστες: κατά τη χρήση, αποφεύγετε τις αιχμηρές πατούσες των μαχαιριών, διατηρείτε το πάνω μέρος στεγνό κατά τη χρήση και αποφεύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες και τις διαβρωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία επίβλεψης της ασφάλειας της εργασίας πρέπει να διεξάγει τη δοκιμή υποβολής για την αγορά νέων υποδημάτων μόνωσης. Αφού φοριέται το προϊόν για 6 μήνες, πρέπει να διεξαχθεί προληπτικός έλεγχος. Για το ελαττωματικό προϊόν που διαπερνάται από την αιχμηρή συσκευή, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μονωμένο παπούτσι.


Προληπτικό τεστ, για δερμάτινα μονωμένα παπούτσια 6KV, ανίχνευση τάσης 5KV. Τα παπούτσια πανών 5ΚV χρησιμοποιούν δοκιμή 3,5KV. Η εφαρμογή του νέου προτύπου GB12011-2000 αποτελεί κοινή ευθύνη των κατασκευαστών και των χρηστών των προϊόντων. Μόνο με την εφαρμογή των προτύπων και την τήρηση των απαιτήσεων των προτύπων μπορούν να μειωθούν τα ατυχήματα που προκαλούνται από ηλεκτροπληξία. Το νέο πρότυπο των παπουτσιών ηλεκτρικής μόνωσης GB12011-2000 είναι επωφελής για τους κατασκευαστές για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, συμβάλλει στην ασφάλεια των επιχειρήσεων και στη διαχείριση της παραγωγής και βελτιώνει το επίπεδο διαχείρισης της ασφάλειας και το επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων για την πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία.


Προφυλάξεις μπότας μόνωσης υψηλής τάσης


1. Τα μονωμένα παπούτσια πρέπει να επιλέγονται σωστά ανάλογα με την υψηλή και χαμηλή τάση του χώρου εργασίας. Τα υποδήματα με χαμηλή τάση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα ασφαλείας σε ηλεκτρικό εξοπλισμό υψηλής τάσης. Τα παπούτσια με μόνωση υψηλής τάσης (μπότες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά εργαλεία ασφαλείας σε ηλεκτρικό εξοπλισμό υψηλής τάσης και χαμηλής τάσης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν φορούν παπούτσια χαμηλής τάσης ή υψηλής τάσης (μπότες), δεν πρέπει να αγγίζετε απευθείας τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό με τα χέρια σας.


2, παπούτσια μόνωσης πανί μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ξηρό περιβάλλον για να αποφευχθεί το υγρό πανί.


3. Η χρήση μονωμένων παπουτσιών (μπότες) δεν πρέπει να καταστραφεί.


4. Όταν φοράτε μονωμένες μπότες, τα παντελόνια πρέπει να τοποθετούνται στο μπότες. Όταν φοράτε μονωμένα παπούτσια, το παντελόνι δεν πρέπει να είναι μακρύ και το ύψος της εξωτερικής άκρης της σόλας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο και το έδαφος να διατηρείται στεγνό.


5, μη ανθεκτική και ανθεκτική σε αλκάλια σόλα από καουτσούκ, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όξινες και αλκαλικές ελαιόλαδες και θα πρέπει να εμποδίζει τα αιχμηρά αντικείμενα από το μαχαίρι. Τα μονωμένα παπούτσια χαμηλής τάσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονωμένα παπούτσια εάν το μοτίβο πυθμένα είναι γυαλισμένο για να αποκαλύψει το εσωτερικό χρώμα.


6. Όταν αγοράζετε μονωμένα παπούτσια (μπότες), ελέγξτε αν υπάρχουν μόνιμα σήματα μόνωσης στα παπούτσια, όπως το σύμβολο κόκκινου κεραυνού, η σόλα έχει εξαιρετική αντίσταση τάσης κ.λπ. αν υπάρχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης στα υποδήματα, πιστοποιητικό αξιολόγησης ασφάλειας, αριθμός άδειας παραγωγής κ.λπ.


Η εφαρμογή μονωμένων μπότες υψηλής τάσης, η ταξινόμηση των ανθεκτικών στην πίεση βαθμών και των προφυλάξεων εισάγονται τόσο πολύ. Η καλή μόνωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της κανονικής λειτουργίας του εξοπλισμού και των γραμμών και αποτελεί επίσης σημαντικό μέτρο για την πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε υψηλής ποιότητας μπότες με ειδική ποιότητα. Ελπίζω ότι όταν επιλέγετε, δεν πρέπει να επιλέξετε φθηνά ή να αποθηκεύσετε τα πράγματα και να επιλέξετε κάποια προϊόντα χωρίς επιφύλαξη. Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τον κίνδυνο αλλά και θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες.