Ατυχήματα και πρόληψη ηλεκτρικών συγκολλήσεων

- Oct 27, 2018-

Ηλεκτρική συγκόλληση, επίσης γνωστή ως συγκόλληση τόξου, είναι η επίδραση θερμικής τόξου που παράγεται από τον εξοπλισμό συγκόλλησης, η οποία προκαλεί την τοπική θέρμανση και τήξη της διατομής του συγκολλημένου μετάλλου σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το αρχικά διαχωρισμένο μέταλλο να συνδυάζεται σε σταθερή και μη αφαιρούμενη κοινή διαδικασία. Σύμφωνα με τη διαδικασία συγκόλλησης, η συγκόλληση τόξου μπορεί να χωριστεί σε αυτόματη συγκόλληση, ημιαυτόματη συγκόλληση και χειροκίνητη συγκόλληση. Η αυτόματη συγκόλληση και η ημιαυτόματη συγκόλληση χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή μηχανικού εξοπλισμού μεγάλης κλίμακας. Ο εξοπλισμός τοποθετείται στο εργαστήριο και ο χώρος εργασίας είναι σχετικά σταθερός. Η χειροκίνητη συγκόλληση δεν περιορίζεται από τις συνθήκες του χώρου εργασίας και έχει καλή ευελιξία. Σήμερα χρησιμοποιείται για υπαίθρια υπαίθρια κατασκευή. Υπάρχουν περισσότερες οικιακές εργασίες. Λόγω της μεγάλης διαφοράς στους χώρους εργασίας, η εργασία συνοδεύεται από την παραγωγή ηλεκτρισμού, φωτός, θερμότητας και ανοικτών φλόγων, έτσι ώστε να υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι στις εργασίες συγκόλλησης.

Κύριοι κίνδυνοι συγκόλλησης

Πρώτον, είναι εύκολο να προκαλέσετε ηλεκτροπληξία

1. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκόλλησης, ο συγκολλητής πρέπει συχνά να αλλάζει τη ράβδο συγκόλλησης και να ρυθμίζει το ρεύμα συγκόλλησης. Η λειτουργία πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με το ηλεκτρόδιο και την πλάκα και η πηγή ηλεκτροσυγκόλλησης είναι συνήθως 220V / 380V. Όταν η διάταξη προστασίας από ηλεκτρική ασφάλεια είναι ελαττωματική, τα προϊόντα προστασίας της εργασίας είναι ανεπιφύλαχτα. Όταν ο χειριστής παραβιάζει τους κανονισμούς, μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Εάν είναι συγκολλημένο σε μεταλλικό δοχείο, σε σωλήνα ή σε υγρή θέση, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι μεγαλύτερος.

2. Όταν η μηχανή συγκόλλησης είναι εκφορτωμένη, η τάση δευτερεύουσας περιέλιξης είναι γενικά 60 ~ 90V. Επειδή η τάση δεν είναι υψηλή, αγνοείται εύκολα από τον συγκολλητή, αλλά η τάση του υπερβαίνει την καθορισμένη ασφαλή τάση των 36V, εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Ας υποθέσουμε ότι η τάση χωρίς φορτίο της μηχανής συγκόλλησης είναι 70V, και οι άνθρωποι εργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, η αντοχή του ανθρώπινου σώματος R είναι περίπου 1600Ω. Εάν ο συγκολλητής αγγίξει τη σιαγόνα, το ρεύμα Ι μέσω του ανθρώπινου σώματος είναι: I = V / R = 70/1600 = 44Ma Κάτω από τη δράση αυτού του ρεύματος, το χέρι του συγκολλητή θα παραλύσει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

3. Επειδή οι εργασίες συγκόλλησης είναι κυρίως στο ύπαιθρο, η μηχανή συγκόλλησης, το σύρμα συγκόλλησης και η γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ως επί το πλείστον σε υψηλή θερμοκρασία, υγρασία (εργοτάξιο) και περιβάλλον σκόνης και η σόμπα είναι συχνά υπερφορτωμένη, μόνωση κύκλου γήρανσης Η απόδοση μόνωσης μειώνεται, γεγονός που είναι εύκολο να προκαλέσει ατυχήματα διαρροής.

Δεύτερον, είναι εύκολο να προκαλέσετε ατυχήματα κατά της φωτιάς και της έκρηξης

Λόγω της πυρκαγιάς ή της ανοιχτής φλόγας κατά τη συγκόλληση, είναι πολύ εύκολο να προκαλέσετε πυρκαγιά όταν εργάζεστε σε μέρη με εύφλεκτα υλικά. Ειδικά στον τομέα των εύφλεκτων και εκρηκτικών συσκευών (συμπεριλαμβανομένων των κοιλοτήτων, των τάφρων, των κοιλοτήτων κλπ.), Είναι πιο επικίνδυνο να συγκολλούνται σε δοχεία, πύργους, δεξαμενές και σωλήνες που έχουν αποθηκεύσει εύφλεκτα και εκρηκτικά μέσα. Υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις ατυχημάτων από την πλευρά αυτή. Για παράδειγμα, το καταστροφικό δυστύχημα "12,25" στο Λουογιάνγκ το 2000 οφείλεται στην παράνομη εργασία συγκόλλησης στα εμπορικά κτίρια. Η κακή διαχείριση προκάλεσε την ανάφλεξη των εύφλεκτων αντικειμένων που προκάλεσαν συνολικά 309 θανάτους. Στις 26 Μαΐου 2003, το Dongfang Chemical Plant του Πεκίνου οργάνωσε για τον συγκολλητή να συγκολλήσει το καρφί του καπακιού του φρεατίου του τρακτέρ που είχε αποθηκεύσει και μεταφέρει το ακρυλικό μεθύλιο. Δεδομένου ότι το δεξαμενόπλοιο δεν καθαρίστηκε και αντικαταστάθηκε εκ των προτέρων, πριν από τη φωτιά. Καμία ανάλυση του εύφλεκτου αερίου στο φορτηγό δεξαμενόπλοιο, χωρίς κανένα μέτρο, είχε ως αποτέλεσμα να αναβοσβήνει το δεξαμενόπλοιο, άνοιξε το κάλυμμα του φρεατίου και ο συγκολλητής σκοτώθηκε.

Τρίτον, εύκολο να προκαλέσει εγκαύματα

Εάν κατά τη διαδικασία συγκόλλησης δημιουργείται τόξο ή μεταλλική σκωρία, εάν ο συγκολλητής δεν φορά προστατευτικές προστατευτικές φόρμες, γάντια και παπούτσια για συγκόλληση, ειδικά όταν συγκολλούνται σε ψηλά σημεία, λόγω εκτόξευσης με σπινθήρα, εάν δεν ληφθούν προστατευτικά μέτρα απομόνωσης. εύκολο να προκαλέσει εγκαύματα του δέρματος στον συγκολλητή ή στο κατασκευαστικό προσωπικό κάτω από την επιφάνεια εργασίας.

Τέταρτον, εύκολο να προκαλέσει ηλεκτρο-οπτική οφθαλμία

Λόγω του ισχυρού ορατού φωτός και μιας μεγάλης ποσότητας αόρατων υπεριωδών ακτίνων κατά τη συγκόλληση, έχει ισχυρή διεγερτική επίδραση στα ανθρώπινα μάτια. Η μακροχρόνια άμεση ακτινοβόληση μπορεί να προκαλέσει πόνο στον οφθαλμό, φωτοφοβία, σχισίματα, φόβο αέρα, κλπ., Που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του επιπεφυκότα και του κερατοειδούς (κοινώς γνωστή ως ηλεκτρο-οπτική οφθαλμία).

Πέμπτον, με το ρόλο της ακτινοβολίας φωτός

Το φως τόξου που δημιουργείται κατά τη συγκόλληση περιέχει υπέρυθρες ακτίνες, υπεριώδεις ακτίνες και ορατό φως και έχει επίδραση ακτινοβολίας στο ανθρώπινο σώμα. Οι υπέρυθρες ακτίνες έχουν τη λειτουργία της ακτινοβολίας θερμότητας. Κατά τη συγκόλληση σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας είναι εύκολο να προκαλέσει θερμική διαρροή για τους εργαζόμενους. Το υπεριώδες φως έχει φωτοχημική δράση και βλάπτει το ανθρώπινο δέρμα. Ταυτόχρονα, η έκθεση στο εκτεθειμένο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει επίσης απολέπιση του δέρματος και η μακροχρόνια έκθεση στο ορατό φως θα προκαλέσει μείωση της Απόστασης.

Έκτον, εύκολο να παράγει επιβλαβή αέρια και καπνό

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία τόξου που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκόλλησης φτάνει τους 4200 ° C ή υψηλότερη, δημιουργούνται αεριοποιήσεις, εξάτμιση και συμπύκνωση μετά τη συγκόλληση του πυρήνα ηλεκτροδίου, της επικάλυψης και της συγκολλήσεως μετάλλου και δημιουργείται μεγάλη ποσότητα οξείδιο του μαγγανίου και επιβλαβής καπνός . Η υψηλή θερμοκρασία φωτός και η ισχυρή ακτινοβολία προκαλούν επίσης τον περιβάλλοντα αέρα να παράγει τοξικά αέρια όπως το όζον και τα οξείδια του αζώτου. Συμμετέχει σε ηλεκτρική συγκόλληση για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό συνθήκες κακής εξαερισμού. Αυτά τα τοξικά αέρια και οι αναθυμιάσεις εισπνέονται από το ανθρώπινο σώμα και έχουν κάποιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία.

Έβδομο, υπάρχει κίνδυνος πτώσης όταν εργάζεστε σε ύψος

Λόγω των κατασκευαστικών αναγκών, ο συγκολλητής πρέπει πάντα να αναρριχηθεί στη λειτουργία συγκόλλησης. Αν τα μέτρα καταπολέμησης της πτώσης κατά του αέρα δεν γίνονται καλά, το ικρίωμα δεν είναι τυποποιημένο και δεν θα χρησιμοποιηθεί μετά την αποδοχή. το έργο θα ληφθεί ενάντια στο αντικείμενο για την πρόληψη του αντικειμένου? η συνειδητοποίηση της προστασίας της προσωπικής ασφάλειας του συγκολλητή δεν είναι ισχυρή. Εάν δεν φοράτε κράνος ασφαλείας ή ζώνη ασφαλείας όταν ανεβαίνετε στο χώρο εργασίας, μπορεί να προκαλέσετε ατύχημα με μεγάλη πτώση αν συναντήσετε τυχαία περπάτημα ή απρόσμενα αντικείμενα.

Όγδοο, εύκολο να προκαλέσει δηλητηρίαση, ασφυξία

Οι συγκολλητές πρέπει συχνά να εισέρχονται σε κλειστούς ή ημιυπαίθριους χώρους μεταλλικών δοχείων, εξοπλισμού, σωλήνων, πύργων, δεξαμενών αποθήκευσης κλπ. Εάν το τοξικό και επιβλαβές μέσο και το αδρανές αέριο αποθηκευτούν, μεταφερθούν ή παραχθούν, τα προστατευτικά μέτρα δεν έχουν τεθεί σε ισχύ. Είναι εύκολο να προκαλέσει δηλητηρίαση ή έλλειψη οξυγόνου στους εργάτες. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται κυρίως στις βιομηχανίες εξευγενισμού και χημικών.

Μέτρα προστασίας από τη συγκόλληση

Πρώτον, μέτρα κατά του σοκ

Η γενική αρχή είναι να ληφθούν μέτρα ασφαλείας όπως η μόνωση, η θωράκιση, η μόνωση, η προστασία από διαρροές και η προσωπική προστασία για να αποφευχθεί η επαφή του ανθρώπινου σώματος με το φορτισμένο σώμα. Οι συγκεκριμένες μέθοδοι είναι:

1. Βελτιώστε την απόδοση μόνωσης των ηλεκτρικών συσκευών συγκόλλησης και καλωδίωσης. Ο εξοπλισμός συγκόλλησης και το καλώδιο τροφοδοσίας που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι κατάλληλοι. Η απόδοση ηλεκτρικής μόνωσης πρέπει να είναι συμβατή με το επίπεδο τάσης, το περιβάλλον περιβάλλον και τις συνθήκες λειτουργίας. Η μηχανή συγκόλλησης θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ειδικό προσωπικό για καθημερινή συντήρηση και συντήρηση ώστε να αποφεύγεται ο ήλιος και η βροχή. Η απόδοση ηλεκτρικής μόνωσης του συγκολλητή μειώνεται.

2. Όταν ο συγκολλητής δεν επιδιορθωθεί, μετακινήστε το χώρο εργασίας, αλλάξτε τον σύνδεσμο ή αντικαταστήστε τη συσκευή ασφαλείας, η παροχή ενέργειας πρέπει να διακοπεί πριν από τη λειτουργία.

3. Κατά την εγκατάσταση της τροφοδοσίας στον συγκολλητή, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ταυτόχρονα το προστατευτικό διαρροής για να βεβαιωθείτε ότι το άτομο θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις παρουσιαστεί ηλεκτροπληξία. Κατά τη συγκόλληση σε υγρά ή μεταλλικά δοχεία, εξοπλισμό και εξαρτήματα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα προστατευτικό διαρροής με ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 15 mA και ένα ονομαστικό χρόνο λειτουργίας μικρότερο από 0,1 δευτερόλεπτο.

4. Τα μέτρα προστασίας γείωσης ή μηδενισμού πρέπει να λαμβάνονται για τα άκρα του περιβλήματος του μηχανήματος συγκόλλησης και των καλωδίων δευτερεύουσας περιέλιξης. Όταν η τροφοδοσία είναι ένα τριφασικό σύστημα τριών συρμάτων ή ένα μονοφασικό σύστημα, πρέπει να εγκατασταθεί το προστατευτικό καλώδιο γείωσης και η αντίσταση του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 Ω. Όταν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τριφασικό ουδέτερο σύστημα γείωσης τεσσάρων συρμάτων, θα πρέπει να εγκατασταθεί το προστατευτικό ουδέτερο καλώδιο.

5. Ενίσχυση της εκπαίδευσης των γνώσεων για την ασφάλεια της ηλεκτρικής ενέργειας των εργαζομένων και της ευαισθητοποίησης για την αυτοπροστασία. Είναι απαραίτητο να φοράτε μονωμένα παπούτσια και ειδικά μονωτικά γάντια κατά τη συγκόλληση. Απαγορεύεται η εφαρμογή συγκολλήσεων στον ανοιχτό αέρα σε βροχερές ημέρες. σε ειδικά υγρά μέρη, οι άνθρωποι πρέπει να στέκονται σε ξηρό ξύλο ή ελαστικά μονωτικά φύλλα.

6. Απαγορεύεται η χρήση μεταλλικών κατασκευών, σωλήνων, σιδηροτροχιών και άλλων μεταλλικών συνδέσεων για σύρμα. Η συγκόλληση σε μεταλλικούς περιέκτες ή σε ιδιαίτερα υγρές θέσεις, η παροχή φωτισμού του δρόμου πρέπει να χρησιμοποιεί ασφαλή τάση μικρότερη από 12V.

Δεύτερον, μέτρα πρόληψης πυρκαγιάς και έκρηξης

1. Η συγκόλληση σε εύφλεκτες και εκρηκτικές περιοχές πρέπει να γίνεται εκ των προτέρων σύμφωνα με τους κανονισμούς και να εγκρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μετά από να συμφωνήσουμε να δουλέψουμε, πρέπει να εφαρμόσουμε αυστηρά τις "τρεις χωρίς πυρκαγιές".

2. Είτε υπάρχουν εύφλεκτα ή εκρηκτικά υλικά κάτω από και γύρω από την επιθεώρηση πριν από την επίσημη συγκόλληση, αν υπάρχουν αντιδιαβρωτικές ουσίες όπως βαφή στην επιφάνεια εργασίας, εάν υπάρχει, θα πρέπει να γίνεται σωστά εκ των προτέρων. Για τις εργασίες συγκόλλησης στην παρακείμενη περιοχή παραγωγής και την περιοχή δεξαμενής πετρελαίου, πρέπει να κατασκευαστεί ένα τείχος προστασίας. αν υπάρχει συγκόλληση υψηλού υψομέτρου, θα πρέπει να απομονωθεί με αμίαντο ή σίδηρο για να αποφευχθεί η εκτόξευση του Άρη.

3. Εάν η συγκόλληση πραγματοποιείται σε δοχεία, εξοπλισμό ή αγωγούς που παράγουν, αποθηκεύουν και μεταφέρουν εύφλεκτο και εκρηκτικό μέσο, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί εάν ο εξοπλισμός και ο αγωγός που συνδέεται με αυτό είναι κλειστός ή σφραγισμένος με τυφλές πλάκες πριν από τη συγκόλληση. Καθαρίστε, καθαρίστε, αντικαταστήστε, δείξτε και δοκιμάστε, μετά τη συγκόλληση, μπορούν να συγκολληθούν.

Τρίτον, μέτρα κατά της καύσης

1. Οι συγκολλητές πρέπει να φορούν προστατευτικές φόρμες, μονωμένα γάντια και μονωμένα παπούτσια για συγκολλητές κατά τη συγκόλληση. Όταν χρησιμοποιείτε συγκόλληση υψηλού ρεύματος, οι λαβίδες συγκόλλησης πρέπει να είναι εφοδιασμένες με προστατευτικό κάλυμμα.

2. Τα εξαρτήματα που πρόκειται να συγκολληθούν θα πρέπει να καλύπτονται έγκαιρα από τον αμίαντο για να αποφευχθεί η άμεση επαφή μεταξύ των ποδιών και του σώματος και να προκαλέσουν εγκαύματα.

3. Οι κεφαλές ηλεκτροδίων που πρόκειται να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης σε υψηλή υψόμετρο πρέπει να στοιβάζονται με συγκεντρωτικό τρόπο και δεν πρέπει να απορρίπτονται για να αποφευχθεί η ζέσταξη των εργαζομένων παρακάτω.

4. Να φοράτε προστατευτικά γυαλιά κατά τον καθαρισμό της σκωρίας συγκόλλησης. όταν πραγματοποιείτε εναέρια συγκόλληση ή οριζόντια συγκόλληση σε μεγάλο υψόμετρο, λόγω σοβαρών πιτσιλιών του Άρη, πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας από την απομόνωση.

Τέταρτον, μέτρα για την πρόληψη της ηλεκτρο-οπτικής οφθαλμίας

Ανάλογα με το μέγεθος του ρεύματος συγκόλλησης, κατάλληλα φίλτρα γυαλιών μάσκας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή. Το υπόλοιπο προσωπικό στη βιομηχανία συγκόλλησης πρέπει να φορά χρωματιστά προστατευτικά μάτια κατά τη συγκόλληση.

Πέμπτον, μέτρα πρόληψης ακτινοβολίας

Οι συγκολλητές και οι εργαζόμενοι που τα περιβάλλουν πρέπει να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη συγκόλληση. Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικής μάσκας συγκόλλησης χωρίς άμεση παρατήρηση του φωτός τόξου χωρίς τη χρήση έγχρωμου κατόπτρου. για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης του δέρματος, απαγορεύεται να φοράτε σορτς και βραχνές καταλήψεις για ηλεκτρικές συγκολλήσεις το καλοκαίρι. και να εφαρμόζετε κρέμα UV προστασίας στο εκτεθειμένο δέρμα.

Έκτον, μέτρα για την πρόληψη των επιβλαβών αερίων και του καπνού

1. Σχεδιασμός λογικά της διαδικασίας συγκόλλησης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία μονής όψης συγκόλλησης διπλής όψεως για να μειώσετε την ποσότητα συγκόλλησης στο μεταλλικό δοχείο.

2. Εάν οι εργασίες συγκόλλησης πραγματοποιούνται σε μικρό ή κλειστό δοχείο, πρέπει να ληφθούν μέτρα εξαναγκασμένης εξαερισμού για τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών αερίων και αιθάλης στον χώρο εργασίας.

3. Χρησιμοποιήστε αυτόματη συγκόλληση και ημιαυτόματη συγκόλληση αντί για χειροκίνητη συγκόλληση όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειώσετε την πιθανότητα συγκόλλησης της έκθεσης του προσωπικού σε επιβλαβή αέρια και καπνό.

4. Χρησιμοποιήστε ράβδους συγκόλλησης χαμηλής περιεκτικότητας σε σκόνη, για να μειώσετε την επιβλαβή περιεκτικότητα σκόνης στον χώρο εργασίας.

5. Κατά τη συγκόλληση, ο συγκολλητής και οι υπόλοιποι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες ανθεκτικές στη σκόνη για να μειώσουν την εισπνοή καπνού και σκόνης.

Έβδομο, μέτρα κατά των υψηλών πτώσεων

Οι συγκολλητές πρέπει να εκτελούν τακτικές φυσικές εξετάσεις. Όποιος έχει ιστορικό υπέρτασης, καρδιακής νόσου, επιληψίας κ.λπ. απαγορεύεται από την αναρρίχηση. Όταν ο συγκολλητής ανεβαίνει, πρέπει να στερεώσει σωστά τη ζώνη ασφαλείας και να φοράει κράνος ασφαλείας. Πριν από τη συγκόλληση, ελέγξτε το σημείο λειτουργίας αναρρίχησης και το περιβάλλον, ελέγξτε εάν το στήριγμα είναι σταθερό, ασφαλές * και εάν οι εγκαταστάσεις προστασίας ασφαλείας, όπως τα σκαλωσιά, πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας. Εάν είναι απαραίτητο, τραβήξτε ένα δίχτυ ασφαλείας κάτω από και γύρω από την εργασία. Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας από την απομόνωση όταν πρόκειται για την παράδοση και την απενεργοποίηση.

Όγδοο, μέτρα κατά της δηλητηρίασης, ασφυξίας

1. Όταν η συγκόλληση πραγματοποιείται σε κλειστούς ή ημιυπαίθριους χώρους, όπως εμπορευματοκιβώτια, εξοπλισμό, αγωγοί, πύργοι, δεξαμενές κ.λπ., που αποθηκεύονται, μεταφέρονται ή παράγονται με τοξικό και επιβλαβές μέσο ή με αδρανές αέριο, όλος ο εξοπλισμός επεξεργασίας που συνδέεται με πρέπει να διακόπτεται πριν από τη λειτουργία. Καθαρισμός, καθαρισμός, αντικατάσταση και σύμφωνα με τις διατάξεις της άδειας λειτουργίας του εξοπλισμού, μετά από δειγματοληψία και ανάλυση, εξουσιοδοτημένος να εισέλθει στη λειτουργία.

2. Υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να αναλύεται μία φορά κάθε τέσσερις φορές. Εάν αλλάξουν οι συνθήκες, πρέπει να ληφθούν δείγματα και να αναλυθούν ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα, ο χώρος πρέπει επίσης να είναι εφοδιασμένος με κατάλληλη ποσότητα αναπνευστήρα αερίου (οξυγόνου) για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

3. Η διαδικασία λειτουργίας θα πρέπει να διεξάγεται με ειδική παρακολούθηση της ασφάλειας των ατόμων και ο συγκολλητής θα πρέπει να περιστρέφει την εργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για εξοπλισμό με ισχυρή αεροστεγανότητα και εύκολο να στερείται οξυγόνου, χρησιμοποιήστε εξαναγκασμένο εξαερισμό για να συμπληρώσετε το οξυγόνο (δεν επιτρέπεται άμεσο οξυγόνο) για την πρόληψη της υποξίας και της ασφυξίας.

Https://www.safttofootwear.com